Geen categorie

Elementor #768

April, maand van de hofmakerij!

Een terugblik op het schrijfcafé van april 2024.

 

April, maand van de hofmakerij. April ontleent zijn naam aan het Latijnse woord ‘aperire’ wat openen betekent. De maand april is toegewijd aan Venus, de godin van de liefde. Deze twee aspecten maakten dat wij gingen schrijven over hofmakerij, wie maakte jou ooit het hof, en hoe doe je dat dan? Begint het niet met aardig zijn? En wat is dat dan, aardig zijn? En hoe doe je dat, wat heb je er voor nodig?
In deze ‘ijstijd ‘ van gejaagdheid, zakelijkheid, achterdocht en daadkracht, liggen eerlijkheid, vertrouwen, warmte, geduld en goedgeefsheid niet zo goed in de markt. Simpele vriendelijkheid wordt vaak gezien als een beetje dom; Wie laat zich nu de kaas van het brood eten?


We schreven een lijstje over welke eigenschappen je nodig had om aardig te zijn en maakten daar vervolgens spiegelelfjes en woordgedichten mee.

In april konden we ook niet voorbijgaan aan de zgn. rokjes dag, waar heel wat over viel te schrijven, goed voor een vervolg workshop….Uiteraard kwam ook de lintjesregen, voorafgaand aan koningsdag , aan bod. Velen, die heel bijzonder werk doen voor een ander verdienen een lintje, mensen in de zorg, in het onderwijs. Ieder mens, die zich met hart en ziel inzet voor een mooiere wereld mag in het zonnetje gezet worden. Laten we daarom aardig/ hoffelijk blijven naar elkaar én naar onszelf! De ochtend vloog voorbij en er werd enthousiast geschreven en gedeeld. Dát verdiende een ‘home-made’ lintje!!

Een spiegelelfje, wat geschreven werd:
Aardig
Naar elkaar
tijd geven, nemen
luisteren met het hart
verbinding
luisteren
zonder oordeel of oplossing
er mogen zijn
respectvol, oprecht
volwaardig!

Elke derde dinsdagochtend is er een mogelijkheid om aan te sluiten bij het schrijfcafé in Alkmaar bij eetcafé Pluim van 10:15 uur voor iedereen, die graag schrijft. Vooraf aanmelden is niet nodig. Je bent welkom!! Uiteraard ben je eveneens welkom in Leimuiden aan de schrijftafel op 22 mei a.s. Meerdere data vind je bij het schrijfcafé.