Innerlijk pelgrimeren©

Schrijvend op weg naar je hart!

Jaarlijks gaan veel pelgrims op pad. Velen om opnieuw in contact te komen met zichzelf, op zoek naar antwoorden op (levens)vragen en te ontdekken wat nu echt van belang is in hun leven. Er is ook een andere manier om te pelgrimeren. Niet te voet, maar met je pen. 

Schrijvend jezelf een weg banen naar je hart waarbij je je geen zorgen maakt over de woorden en de schrijfstijl, ’n ontdekkingstocht voor wat er binnen in je leeft durven aangaan. Waar vandaan vertrek je ? Waar kom je aan? Pelgrimeren, onderweg zijn, kijken naar wat er op je pad komt en hoe je er mee omgaat, een weg van leven, een manier van leven om vanuit je hart en je innerlijke wijsheid te vertrouwen op jezelf. Jezelf steeds beter leren kennen. Luisteren naar je kloppend hart dat zachte fluisteringen ten gehore brengt om je te leiden en te inspireren door de wereld en door de tijd! Zodat je mag stralen vanuit jouw Licht, jouw bron van rust, vrede en wijsheid!

De pelgrimstocht bestaat uit vijf bijeenkomsten.
Tijdens de bijeenkomsten krijg je verschillende creatieve (schrijf)oefeningen aangereikt die je op weg helpen en inspireren. De bijeenkomsten zijn verspreid over drie maanden. Zo kun je de tijd nemen voor je pelgrimstocht en sta je langer stil bij wat er in jou om aandacht vraagt. Om geïnspireerd te blijven tijdens je pelgrimstocht ontvang je diverse wegwijzers. Je schrijft dus niet alleen tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten, maar ook tijdens de weken dat we elkaar niet ontmoeten. Net als een gewone pelgrim maak je kilometers, alleen maak jij ze op papier.
Onderweg is er aandacht voor thema’s als vertrekken, reisgenoten, verlangens, je hart als kompas, ritme, je levensverhaal, op adem komen, verdwalen en thuiskomen.

De cursus is ontleend aan het boek ‘Innerlijk pelgrimeren’ van Christine de Vries (Shodo).

Wat levert innerlijk pelgrimeren je op:
* Rust, energie en creativiteit
* Een moment voor jezelf
* Ruimte voor verwondering en vernieuwing
* Stil staan bij wat speelt in jouw leven. Denk bijvoorbeeld aan dromen, ontwikkelen van kwaliteiten, afscheid, keuzes
* Concrete, creatieve wegwijzers waarmee je luistert naar wat je hart ingeeft en stilstaat bij wat wezenlijk voor je is.

Waar en wanneer?

Ik geef de cursus zowel online als bij mij thuis. Hij vindt doorgang bij vier deelnemers.
Vijf bijeenkomsten zullen we hiervoor inplannen
Zelf meenemen: pen en papier

Kosten: € 210,00 (inclusief materiaal)
Locatie: Larikslaan 13 in Leimuiden

Het is ook mogelijk om de cursus op aanvraag te volgen met een groepje, Neem daarvoor even contact op.