Luisteren naar je pen©

Creatief dagboekschrijven

De cursus Luisteren naar je pen is bedoeld voor mensen die willen schrijven over zichzelf en de wereld om hen heen, die daarbij stil willen staan. Misschien heb je het gevoel geleefd te worden en heb je last van voortdurend versnipperde aandacht. Er komen veel impulsen op je af. Maar wat is werkelijk van belang? Hoor je nog je innerlijke stem?

In deze cursus wordt je dagboek een plek van ontspanning, creativiteit en inzicht. We werken met diverse schrijf- en dichtvormen en we gebruiken o.a. de natuur, afbeeldingen en voorwerpen als inspiratiebronnen. Je leert welke schrijftechnieken tot welke ‘bewegingen’ leiden: verbreden of juist to-the-point komen, associëren of juist structureren, en van je af en naar je toe schrijven.

De schrijfopdrachten brengen je op het spoor van jouw verhaal. Je ontdekt waarover je na de cursus zelfstandig verder wilt schrijven én je weet welke schrijftechnieken je waarvoor kunt gebruiken. Wil je gebeurtenissen en herinneringen beschrijven? Een diepere laag in jezelf aanboren, bij een bron komen? Of iets verrassends gebruiken om jezelf in een andere richting te laten schrijven? Het kan allemaal.

Introductieworkshop 

 

Altijd mogelijk om een  Introductieworkshop Luisteren naar je pen in Leimuiden  te volgen! Lijkt het iets voor jou, neem gerust contact met mij op en we plannen een moment om je de ‘helende kracht’ van het creatief, spelender wijzer worden te ontdekken! Dat kan al tijdens de introductie workshop!! Zaterdag 17 februari 2024 van 10:30 uur tot 12:30 uur in Leimuiden. Meld je dan aan via dichterbijjezelf@gmail.com 


Prijs € 15,00. Dit wordt in mindering gebracht bij inschrijving voor de gehele cursus. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Shodo

De cursus Luisteren naar je pen is ontwikkeld door Christine de Vries en wordt inmiddels door veel schrijfbegeleiders in het land gegeven.

Klik hier om naar de landelijke lijst van Luisteren naar je pen© te gaan.

Programma

Onderdelen van het programma zijn o.a.:
• oefenen met verschillende schrijftechnieken en werkvormen
• schrijven aan de hand van associaties en teksten
• de natuur gebruiken als inspiratiebron
• werken met beeldmateriaal
• je belevingswereld anders dan anders weergeven
Teksten worden niet beoordeeld; het gaat niet om het product (de tekst), maar om het proces. Het in gesprek zijn met jezelf op een verfrissende manier. 

Meenemen

Naast pen en papier neem je soms ook andere dingen mee, zoals tijdschriften en een voorwerp. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Data

Cursus van drie dagen of zes dagdelen: wordt in overleg gepland.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op!.
Ik geef de cursus zowel individueel als aan groepen, en zowel fysiek (Leimuiden of op locatie) als online.

Informatie

Locatie: Leimuiden
Prijs: € 210,00  (dit is inclusief koffie/thee en lunch) Mocht je de introductieworkshop hebben gevolgd van € 15,00, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de totale cursusprijs.