Vrolijk Verval

Verleden jaar kreeg ik het boekje Vrolijk Verval van Hedy ‘d Ancona cadeau op mijn verjaardag. Met een kwinkslag kijken naar het ouder worden en alles wat daar zoal bij komt kijken. Het boekje gaf  de aanzet  voor de Schrijfcursus ‘Vrolijk Verval”.  Afgelopen voorjaar de pilot gedaan. Na zes modules, kwam de vraag naar een vervolg! 

Wat heerlijk om deze cursus te mogen geven, wat wordt er veel gelachen en soms wordt er een traan weg gepinkt. We relativeren en een deelneemster gaf het mooi weer: “We worden zelfbewuster en veerkrachtiger, en al worden we elke dag wat ouder, we verliezen de moed niet!” De groep dames inspireert elkaar en er ontstaan mooie vriendschappen. 


Een van de deelnemers schreef het onderstaande elfje:

Vrolijk

Verval, lachen

relativeren, bijzondere opdrachten

lief zijn voor jezelf

Heerlijk!

“Onthoud altijd dat je er toe doet, jij bent belangrijk en er wordt van jou gehouden en jij verrijkt deze wereld zoals niemand anders dat kan.” 

(citaat uit: De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard-Charlie Mackery)

In het najaar van 2023 gaan de twee groepen cursisten, die de eerste zes modules gedaan hebben verder met het vervolg van “Vrolijk Verval”. Wederom worden er zes modules over het ouder worden aangeboden onder de noemer van “Het komt toch!”

Mocht je interesse hebben om Vrolijk Verval te volgen, schroom dan niet en stuur een mail naar dichterbijjezelf@gmail.com 

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn dan gaat de cursus Vrolijk Verval van start.

Per module betaal je €35,-